Сладък царевичен хляб
Сладък царевичен хляб
Източник: youtube.com
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете сухите съставки - двата вида брашно, захар, бакпулвер, сода и сол. Разбъркайте добре. 

2

В друга купа смесете течните съставки - яйце, мляко и  50 мл зехтин и разбъркайте добре. Смесете всичко.

3

Вземете чугунен тиган или тенджера и сложете за няколко минути във фурната, така че да загрее много добре. Извадете тигана след около 5 минути и сипете в него 1 с.л. зехтин. 

4

После изсипете сместа за хляба и върнете във фурната за 25 минути на 200 С. 

5

Когато извадите хляба, намажете с помощта на четка с меда и оставете да се охлади за кратко. 

Подобни рецепти
Любопитно