Мусака от тиквички II вид
Мусака от тиквички II вид
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филийки

2

Посолете ги, отцедете сока, който са пуснали и ги оваляйте в брашно

3

Запържете ги леко, а отделно пригответе следната смес:

4

Задушете лука, прибавете ориза, ситно нарязаните домати, магданоза, маслото и малко вода

5

В тавичка наредете тиквички, оризова смес и отново тиквички

6

Залейте с яйцата, разбити с прясното мляко и печете до зачервяване.

Подобни рецепти
Любопитно