Сладко от вишни "Надя"
време
> 90 мин.
порции
продукти
6 ч.ч. захар
5 ч.ч. вишни
Начин на приготвяне
лесна
1

Слагаме почистените вишни (5 ч.ч.) тенджера и ги поръсваме със захарта.

2

Оставяме да преседят в хладилника една вечер.

3

След това ги слагаме на котлона на висока степен, след като заври, намаляваме котлона, като премахваме получената пяна.

4

Оставяме да ври, докато цветът на сладкото стане лилав, а не карамелен, защото тогава сладкото е вече прекалено гъсто (при първия ми опит го чаках да стане така, че капката да не се разтича, когато сложим върху чиния, но стана много гъсто).

5

В предварително приготвени бурканчета с винт, които са подсушени и са оставени до котлона, за да са топли (също и капачките), разпределяме сладкото. Затваряме, и веднага го обръщаме с капачката надолу. Оставяме така, докато изстине.

6

Забележка: Лимонтузу не слагам, защото вишните са кисели.

Подобни рецепти
Любопитно