Сарми с листа от цвекло
Сарми с листа от цвекло
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Изрязват се дебелите жилки на листата от цвекло

2

Листата се накисват в подсолена вода

3

Приготвя се плънка: яйцата се сваряват, лукът се нарязва наситно и се запържва в част от мазнината, заедно с домата

4

Смесват се нарязаните наситно варени яйца и магданоз със запържения лук, натрошеното сирене, черен пипер на вкус и се завиват сармички

5

Сармите се заливат с останалата мазнина и 100 - 150 мл вода и се запичат на фурна за около 20 минути

6

Поднасят се с кисело мляко.

Подобни рецепти
Любопитно