Салата с миди
Салата с миди
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: салата
Националност: българска кухня
Сезон: пролет, лято
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
250 гр. ориз
1 кг миди
1.50 с.л. оцет
25 мл зехтин
2 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте добре ориза

2

Отцедете го и го сипете в тенджерка

3

Залейте го с 500 милилитра вода, поръсете със сол и черен пипер

4

След като заври, го оставете още 15 минути

5

След това леко разбъркайте ориза с мидите (предварително сварени), зехтина и оцета

6

Преди сервиране, украсете с резенчета домати и яйца, подредени върху лист маруля.

Подобни рецепти
Любопитно