Салата от печен лук
Салата от печен лук
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: балканска кухня
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Лукът се почиства от външната обвивка и всяка глава се намазва със зехтин и се увива във фолио

2

Изпича се на фурна при 180 С за около 40 минути

3

След като лукът изстине, се изважда от фолиото и се нарязва на ивички

4

Нарязаният лук се подрежда в чинията за сервиране и се поръсва с едросмлени орехови ядки

5

Овкусява се със сос Винегрет. За соса: смесват се оцет, олио, горчица, сол, захар и пипер и се разбиват с тел до получаването на хомогенна маса.

Подобни рецепти
Любопитно