Руло с кайма, топено сирене и кашкавал
Руло с кайма, топено сирене и кашкавал
Източник: Цветослава Павлинова Киркова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Запържва се каймата и се подправя с черен пипер. Две от корите се слагат една върху друга, а 10 от корите се правят по следния начин: една кора се поръсва с каймата, парченца топено сирене и настърган кашкавал, след това се завива на руло.

2

Десетте рула се подреждат върху двете кори по следния начин: 4 рула едно до друго, върху тях 3, после 2, и накрая 1 руло (получава се като пирамида).

3

След като са подредени, рулата се завиват с двете кори на едно голямо руло. Слага се в намазнена тава и рулото се намазва с разбит жълтък. Пече се в умерена фурна за 35 минути или до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно