Ризото с кафяв ориз
Ризото с кафяв ориз
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Предварително загрейте фурната на 175 градуса.

2

Сгорещете 2 с.л. вода в дълбок тиган на умерена температура.

3

Прибавете нарязаните на ситно лук и чесън и ги задушете за 5 минути, при постоянно разбъркване.

 

4

Прибавете гъбите, чушките и морковите и ги задушавайте още 5 минути.

5

Прибавете ориза и го разбъркайте.

6

Изсипете бульона, ивеличете температурата и чакайте да кипне.

7

Сложете ястието във фурната. Ако е нужно сменете съда. Добавете малко зехтин и печете 1 час.

8

Когато стане готово ястието, го поръсете с магданоза.

Подобни рецепти
Любопитно