Рибена чорба с ориз
Рибена чорба с ориз
Източник: lubka grancharova
Тип ястие: супа
Кулинар: lubka grancharova
време
45 мин.
порции
продукти
1 бр. лимон
1 с.л. домати
2 с.л. зехтин
2 с.л. ориз
1 с.л. дивисил
1 с.л. мащерка
1 ч.л. сол
200 гр. целина
1 стр. праз лук
1 бр. моркови
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварете рагуто със зеленчуците и солта за 15 минути. Извадете и изчистете парченцата риба и оставете настрана. 

2

Прецедете бульона, добавете ориза да се свари, добавете и подправките, домата и зехтина.

3

Когато оризът е готов, върнете обратно парченцата риба. Подправете чорбата със сока от лимона.

4

Който обича люто, може да поръси чорбата със счукания пипер.

Подобни рецепти
Любопитно