Пържен ориз в сладко кисел сос и кимион
Пържен ориз в сладко кисел сос и кимион
Източник: Andreana Ani
време
30 мин.
порции
продукти
50 мл зехтин
1 щипка сол
1 к.л. кимион
1.50 ч.ч. ориз
1 с.л. мед
Начин на приготвяне
лесна
1

Оризът измивате добре. Изсипвате го в тенджера с гореща вода 1:3 и варите до полуготово състояние. Отцеждате водата.

2

В отделна купа се прави сос от меда, оцета и кимиона.

3

В тиган запържваме лука със зехтина.

4

Изсипваме ориза и соса и пържим около 5 минути, като бъркаме непрекъснато.

5

По желание се добавят сол, чер пипер и лют пипер.

Подобни рецепти
Любопитно