Пълнено пиле със спанак и печурки
Пълнено пиле със спанак и печурки
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Пилето трябва да е около 1.5 килограм.

2

Срежете през гръдната кост, отделете костите, като внимавате да не скъсате кожата, овкусете със сол и черен пипер.

3

Размразете спанака, изцедете го, добавете подправките, разстелете върху вътрешната страна на пилето, наредете гъбите без пънчетата и кашкавала (по-твърд е за предпочитане).

4

Завийте месото на руло и вържете със здрав памучен конец.

5

Поставете в тавичка с малко вода и печете 45 минути. По желание водата може да замените с чаша бяло вино.

Подобни рецепти
Любопитно