Агнешка курбан чорба
Агнешка курбан чорба
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Месото се сварява и се обезкостява

2

Лукът се нарязва и се задушава с мазнина и вода

3

Добавят се доматите, а след като се запържат и брашното

4

Запръжката се разрежда с прецеден бульон

5

След като заври, се добавя обезкостеното месо

6

Добавят се ориз, нарязани чушки, зелен лук, джоджен и черен пипер

7

Когато оризът се свари, чорбата се застройва, като в нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване се добавя разбито яйце

8

Поднася се с оцет и нарязан магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно