1
Маята и захарта се слагат в хладката вода и се оставя да шупне.
2
Единият жълтък се отделя и оставя настрани, за да се намаже после питката с него.
3
След това заедно с двата вида брашно, прясното мляко, яйцето и останалия белтък, 3 с.л. олио и солта се замесва меко тесто. Оставя се да втасва на топло около 50 минути.
4
Тестото се разделя на две части. Тавата се намазва с 2 с.л. олио.
5
От първата се отделя неголямо топче и се оставя настрана. Останалото тесто (от първата част) се разточва на кора и се реже на 8 триъгълника. Върху всеки триъгълник се правят по 3 разреза и се навива на кифла - навива се от широката към тясната част. (Вижте двете малки снимки в горния ляв ъгъл). Кифлите се подреждат в тавата във форма на венец (виж третата малка снимка).
6
От втората част на тестото също се отделя едно топче. Разточва се на кора, голяма колкото дупката, образувана във венеца от кифлички, и се слага в тавата. Останалото тесто се разделя на 3 топки – всяка от тях се разточва на кора, голяма колкото чиния.
7
Трите кори се слагат една върху друга, като първите две се мажат с олио. После се нарязват на 8 триъгълника. По средата на всеки се прави разрез. Връхчето на триъгълника се промушва два пъти през разреза, за да се усуче (малка снимка в горен десен ъгъл). Основата на триъгълника се реже (около 1 см от нея) – тези основи ще служат за цветето в средата.
8
8-те усукани триъгълника се поставят в дупките между кифличките – връхчето да сочи към стените на тавата, а основата – към центъра й.
9
Отделеното от първата част на тестото топче се слага за тичинка, а отрязаните основи се оформят на цвете около топчето.
10
Така оформената питка се оставя да втасва още 20 минути. После се маже с разбит жълтък, малко олио и се наръсва със семената.
11
Пече се в загрята на 180 С фурна около 40 минути. Когато се извади, се покрива с кърпа.