Пълнени зеленчуци в гювеч
Пълнени зеленчуци в гювеч
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Използвайте по-големи глави лук. Обелете ги и ги попарете с вряла вода. Срежете отстрани и отделете колкото са ви необходими люспи.

2

Каймата смесете с ориза, подправките и останалия ситно нарязан лук.

3

Издълбайте тиквичките и почистете чушките. Леко ги посолете отвътре. Напълнете с каймата и наредете плътно в гювеча. 

4

Сложете две лъжици олио, поръсете със сол на вкус. Налейте вода, колкото да покрие зеленчуците. Поставете капака и оставете да се пече във фурната.

5

Запържете в останалите 2 с.л. олио счукания чесън, изсипете доматите и оставете соса леко да се сгъсти.

6

Когато ястието е готово, залейте със соса и оставете още малко във фурната без капак.

Подобни рецепти
Любопитно