Пълнена кокошка за Трифон Зарезан
Пълнена кокошка за Трифон Зарезан
Източник: Petya Keranova
Националност: българска кухня
Кулинар: Petya Keranova
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Лукът се задушава с олиото и малко вода, докато стане прозрачен.

2

Добавят се оризът, булгурът, всички подправки и 1 кафена чаша вода.

3

Задушава се на слаб огън, докато остане на мазнина.

4

С тази плънка се напълва измитата и посолена отвътре и отвън кокошка.

5

Прибавя се една чаена чаша вода и се пече до зачервяване в затворен съд, който накрая се отхлупва, по време на печенето се добавя по малко вино.

Подобни рецепти
Любопитно