Пълнена агнешка плешка с кайсии и розмарин
Пълнена агнешка плешка с кайсии и розмарин
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 180 С.

2

Сложете 2 с.л. олио в дълбока тава за печене.

3

Смесете кайсиите, сока и кората на лимона, натрошената среда от хляба. Поръсете добре със сол и пипер. Разбъркайте добре.

4

Поръсете със сол и пипер агнешкото. Сложете плънката и забодете с клечка на няколко места, за да не се отвори.

5

Сложете картофите в сгорещената мазнина в тавата. Сложете агнешкото отгоре, намажете с останалото олио. Печете за 1 час, като обърнете картофките след 45-та минута.

6

Поръсете картофите с 2 ч.л. розмарин (може и пресен) и печете за още 10 минути до златисто.

7

Разпределете ястието в чинии и ги покрийте с фолио.

8

Направете сос грейви. Изсипете мазнината от печенето в тиган, добавете брашното и го оставете на котлона за 30 секунди, като разбърквате енергично. След това добавете бульона и оставете за заври и да се сгъсти. Овкусете на вкус.

9

Сервирайте агнешката плешка с соса грейви и картофките.

Подобни рецепти
Любопитно