Пълнена агнешка плешка 2 вид
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
1
Направете разрез под крака между ребрата и плешката и в този отвор сложете плънката
2
Пригответе я по следния начин: Нарязания надребно лук, ориза и нарязания на малки парченца агнешки дроб изпържете в кравето масло
3
Прибавете 12 чаена лъжичка червен пипер, смления черен пипер и сол на вкус
4
Когато сместа се изпържи добре, налейте 2 чаени чаши топла вода и четвърт час варете на тих огън
5
Накрая сложете нарязания наситно пресен джоджен
6
С тази смес напълнете плешката и зашийте разреза с конец
7
Намажете плешката с олиото, оцветено с останалия червен пипер, поставете я в тава и налейте 3 чаши вода
8
Печете в умерена фурна до готовност.
Подобни рецепти
Любопитно