Пухкава погача
Пухкава погача
Източник: Мартина Николова/ Kulinar.bg
време
> 90 мин.
порции
продукти
1 пак. жива мая
150 мл айрян
2 с.л. захар
80 мл олио
100 мл вода
3 бр. яйца
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разтворете маята в айряна, захарта и няколко лъжици брашно. 

2

След като втаса, започнете да прибавяте и останалите продукти (без жълтъка). Трябва да се получи меко тесто. 

3

Оставете да втаса на топло. 

4

На набрашнен плот премесете тестото, разточете в кръгла форма. Отрежете триъгълници. Навийте ги на кроасанчета и наредете в намазнена тава. 

5

Оставете да втаса повторно и немажете с разбит жълтък. 

6

Печете за 35 минути на 200-220 С. 

Подобни рецепти
Любопитно