Празнична салата Венец
Празнична салата Венец
Източник: Violeta Mateva
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Сварените картофи се обелват и нарязват на ситно, 2 моркова се нарязват на кубчета и се смесват с картофите. Разбъркват се с майонезата, сол и черен пипер. Печените чушки също се нарязваат на ситно. 

2

В голяма чиния нареждаме половината от картофената смес като венец. Отгоре нареждаме чушките и покриваме с останалите картофи. От сварения 3ти морков с белачка нарязваме тънки дълги ленти и ги нареждаме върху венеца, като трябва да го опасват от горе до долу. Върху тях поставяме точици с майонеза. 

3

Украсяваме с листенца пресен магданоз и малки парченца червена чушка. Преди поднасяне салатата трябва да се охлади

Подобни рецепти
Любопитно