Праз с кайма
Праз с кайма
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Сезон: есен
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете на парчета с дължина 3 см зелената част на праза. Сварете ги за 10 минути в малко подсолена вода.

2

Бялата част на праза, целината, пиперката и моркова нарежете на ситно. Задушете ги в мазнината и 2 лъжици вода, докато омекнат.

3

Прибавете каймата и продължете задушаването, докато сместа остане на мазнина. Залейте с настърганите домати, сложете подправките.

4

Варете 10 минути на тих огън. Изсипете в тавичка, наредете върху месото сварения праз, по желание няколко люти червени пиперки и запечете на умерена фурна.

Подобни рецепти
Любопитно