Плезир
Плезир
Източник: Диана Димитрова
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
време
70 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За сладкиша: Разбиваме яйцата и захарта, докато захарта се стопи. 

2

Сипваме содата в киселото мляко, докато шупне. Добавяме при яйцата и захарта, заедно с олиото и брашното.

3

Разбърква се хубаво. След изпичане се обръща на обратната страна и се нарязва на парченца по желание.

4

За сиропа: Слагаме всички продукти за сиропа да заврят на котлона (маслото, 6 с.л. какао, 12 с.л. вода и 20 с.л. захар).

5

Бъркаме непрекъснато, докато се стопят маслото, захарта и какаото и стане еднородна смес.

6

След като изстине сиропа, сиропираме сладкиша. Добър апетит!

Подобни рецепти
Любопитно