Питка охлюв
Питка охлюв
Източник: Photl
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Празник: Коледа
Сезон: есен-зима
Кулинар: Iglika Goranova
време
45 мин.
порции
продукти
3 с.л. мас
1 пак. мая
1 ч.л. сол
2 бр. яйца
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Замесваме тесто от маята, брашното, млякото, яйцата, сол, захар. Правим не много твърдо тесто.

2

Разточваме кора, която мажем с мас и слагаме сирене; навиваме я на руло и я режем на кръгчета.

3

Слагаме ги в намазнена тавичка с навитото нагоре, печем ги в предварително намазнена тавичка

Подобни рецепти
Любопитно