Пилешко с гъбки и сос
Пилешко с гъбки и сос
Източник: Youtube
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете пилешкото месо на хапки. Овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте в брашно и изпържете в 3 с.л. горещ зехтин. Извадете пилешкото направо в тавичката, в която ще печете. 

2

В същия тиган добавете нови 3 с.л. зехтин и изпържете в тях нарязаните на филийки гъби и наситнения лук. Също овкусете със сол и пипер. След като омекнат, ги прехвърлете върху пилешкото. 

3

В тигана добавете маслото. След като се разтопи, прибавете 3 с.л. брашно. Бъркайте, докато стане на каша, после разредете с пилешкия бульон. Прибавете и лимоновия сок. След като стане кремообразна смес, сипете предварително смесените мляко и сметана. Оставете да заври и залейте с него пилето и гъбите. 

4

Сложете фолио или капак на тавата и печете на 200 С около 45 минути. 

Подобни рецепти
Любопитно