Пилешки огретен
Пилешки огретен
Източник: Marieta Racheva
Тип ястие: основно
Кулинар: Marieta Racheva
време
90 мин.
порции
продукти
2 щипка сол
1 щипка шарена сол
1 щипка риган
3 с.л. олио
150 гр. кашкавал
100 гр. бекон
50 гр. масло
200 гр. гъби
1 стр. праз лук
5 фил. хляб
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете хляба на кубчета и ги изпържете в масло до зачервяване, като сложите подправки по желание за крутони – шарена сол, риган и червен пипер.

2

Сварете пилешкото месо в подсолена вода и след това обезкостете бутчетата. Нарежете гъбите на филийки, бекона на лентички, лука и праза на ситно.

3

В тиган загрейте олио и запържете лука и праза, след това извадете и отцедете от мазнината и подредете в тавичка на дъното.

4

Запържете и гъбите и след това добавете в тавичката. После изсипете готовите вече крутони.

5

Идва ред и да запържите пилешкото и бекона и тях да добавите към тавичката. След това изсипете и настъргания кашкавал и сложете в фурната на грил, за да получите хубава коричка на кашкавала.

Подобни рецепти
Любопитно