Пилешки гърди с гъби
Пилешки гърди с гъби
Източник: youtube.com
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
20 мин.
порции
продукти
500 гр. гъби
1/2 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
Начин на приготвяне
лесна
1

Използвайте пилешки гърди с кожа. Овкусете със сол и пипер. 

2

Загрейте зехтина на среден огън и сложете пилешките гърди с кожата надолу. Оставете за 5 минути. После обърнете. Сложете около тях нарязаните на филийки гъби. Гответе още 5 минути. 

3

Прехвърлете тигана във фурната за 15-тина минути (зависи от размера на пилешките гърди). 

4

После извадете пилешкото от тигана и оставете в чиния. Тигана отново върнете на котлона и оставете гъбите да се запържат още малко. После прибавете малко вода и разбъркайте добре. Накрая към получения сос добавете масло, оставете да се разтопи и сервирайте. 

Подобни рецепти
Любопитно