Пиле с гъби
Пиле с гъби
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Марината - зехтин, сух чесън, универсална подправка. Всичко се смесва и се маринова пилето.

2

Беконът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, добавя се едро нарязания лук и се задушава.

3

Изваждат се бекона и лука и в същата мазнина се запържва пилето от всички страни. Връщат се обратно бекона и лука, сипва се виното, след като се изпари алкохолът, се добавя малко вода, до половината на месото.

4

Оставя се да ври 20 мин и се сипват едро нарязаните гъби, ври още 10-15 мин. Готовото ястието се сервира поръсено с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно