Пилешко с бекон и вкусен сос
Пилешко с бекон и вкусен сос
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
15 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Разполовете пилешките гърди, така че да станат 2 пъти по-тънки. Използвайте остър нож, дръжте ръката си върху пилешкото и режете успоредно на ръката. 

2

Овкусете ги със сол и пипер. 

3

В сух тиган сложете нарязания на ситно бекон. Когато се запържи, извадете върху кухненска хартия. 

4

В същия тиган сложете да се запържи пилешкото - по 3 минути от всяка страна. После извадете в чиния. 

5

Със салфетка оберете от тигана мазнината, която беконът е пуснал. Добавете брендито и с телена бъркалка разбъркайте, така че да оберете всичко от тигана. Добавете бульона, сметаната и няколко листа градински чай (салвия). 

6

Оставете да се готви 5-10 минути, докато се сгъсти. После върнете пилешките пържолки и бекона. Разбъркайте, за да поеме пилето от соса. Поръсете с пармезана. 

7

При сервиране декорирайте с пресни листа градински чай (салвия). 

Подобни рецепти
Любопитно