Пиле по унгарски
Пиле по унгарски
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: унгарска кухня
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Пилешкото месо се измива и нарязва на парчета. Посолява се и се запържва в сгорещената мазнина.

2

Месото се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситно лук и се добавя последователно брашното и доматеното пюре.

3

Овкусяваме със сол, червен и черен пипер и заливаме с малко вода. В получения сос се връща изпърженото месо и се прибавят лютивите чушки.

4

Ястието се задушава на тих огън, докато омекне месото и се добавя сметаната. Порциите се поднасят, гарнирани с галушки.

Подобни рецепти
Любопитно