Печено филе от пъстърва
Печено филе от пъстърва
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Празник: Никулден
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Пригответе подправката за риба. Смесете мащерката, 1 лъжичка риган, кайена, щипка черен пипер, шипка сол, 1 лъжичка чесън и разбъркайте добре.

2

Загрейте фурната (ако има вграден грил, използвайте него).

3

В малка купичка смесете лимоновия сок, подправката, която подготвихте, останалия чесън, магданоза, дивия лук и останалото количество риган. Бавно прибавете към зехтина. Поръсете със сол и пипер на вкус и разбъркайте.

4

Сложете филетата от пъстърва в кожата към намазнена тава. Намажете със соса, който приготвихте.

5

Печете за около 5 минути, колкото топлината да премине през филето.

6

Сервирайте с лимонови резени и гарнитура на вкус.

Подобни рецепти
Любопитно