Пилешки гърди с пармезан и моцарела
Пилешки гърди с пармезан и моцарела
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте с хартия за печене голяма тава. Намаслете я.

2

Смесете галетата със сиренето пармезан. Разтопете маслото и го сложете в друга купа.

3

Намаслете пилешките гърди от двете страни, след което ги оваляйте в галетата с пармезан.

4

Наредете парчетата пиле в тавата. Печете ги 20 минути, след което ги обърнете и ги запечете за още 5.

5

Извадете пилето от печката, намажете всяко парче с по 1 с.л. сос маринара, или друг доматен сос, и поръсете с настърганата моцарела.

6

Върнете в печката и запечете за още 5 минути, докато сиренето се разтопи.

Подобни рецепти
Любопитно