Печено пиле с ананас и джинджифил
Печено пиле с ананас и джинджифил
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: китайска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Напръскайте с незалепващ спрей решетка за скара и я покрийте с фолио, на което да приготвите пилешкото.

2

Нарежете месото на малки хапки. В малка купа смесете яйцата и водата. Накиснете пилешките хапки вътре и ги оставете да поемат от сместа.

3

В по-голям съд изсипете брашото, 2 с.л. от царевичното нишесте, сухия джинджифил, чесъна и лука на прах, червения пипер, черния пипер и ½ ч.л. от солта. Оваляйте хубаво месата.

4

Наредете ги внимателно върху скарата, напръскайте ги с незалепващ спрей, покрийте ги с хартия за готвене и ги изпечете за 10 мин. на 200 С. След това махнете хартията и изпечете хапките като ги обръщате много внимателно за още няколко минути докато станат хрупкави.

5

За соса ще ви трябват ананасовия сок, половината от резените ананас, соевия сос, винения оцет, скилидките чесън, пресния джинджифил, кафявата захар, чили соса, останалото от царевичното нишесте и още ½ ч.л. от солта.

6

Докато пилешкото месо се пече, нагорещете в малък тиган на висока температура зехтина. Нарежете скилидките чесън и ги сложете заедно с 2 с.л. от накълцания джинджифил. Добавете останалите съставки за соса, изброени в горната стъпка и ги разбъркайте хубаво. Оставете соса да заври, след това намалете температурата и го оставете да къкри няколко минути докато се сгъсти. По желание можете да добавите допълнително от чилито.

7

В по-голям съд смесете соса с пилешкото месо, разбъркайте докато хапките го поемат и го разпределете на порции. Украсете с ядки и сервирайте.

Подобни рецепти
Любопитно