Паеля с ориз Басмати
Паеля с ориз Басмати
Източник: lubka grancharova
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Задушете нарязания на ситно лук в сгорещеното олио заедно с крилцата, оставете на бавен огън за 15 минути.

2

Лукът трябва да стане златист, а крилцата да омекнат. Сипете ориза и леко запържете, след това добавете нарязаната наденица. 

3

Подправете, изсипете 2 чаши от горещия бульон и, по желание, оставете на котлона или мушнете във фурната. 

4

Когато оризът започне да набъбва, добавете парчетата риба. Може да се използва филе от бяла риба или сьомга. Прибавете изчистените скариди и долейте още половин чаша бульон. Скаридите не трябва да се готвят повече от 10 минути.

5

Ястието може да се направи и с друг ориз. Ориз Басмати поема по-малко вода и се разрежда 1 към 2-2 1/2. Кръглият ориз пък се разрежда 1 към 3.

Подобни рецепти
Любопитно