Печена пъстърва с масло
Печена пъстърва с масло
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Рибата се почиства, измива и се овкусява със сол и пипер от всички страни, включително и отвътре. 

2

* За тази рецепта използвайте билково масло. Вижте как се приготвя овкусено масло и различните му вариации. 

3

Сложете маслото, нарязано на парчета във вътрешността на рибата. Печете на 200 С 30 минути. 

4

Ако нямате готово масло, може да си го приготвите като размекнете леко маслото, сложите в блендер и към него добавите магданоза, босилек и естрагона (пресен или 0.5 ч.л. сух). Ако нямате време да го изчакате да стегне в хладилник, можете директно от блендера да го намажете във вътрешността на рибата. 

Подобни рецепти
Любопитно