Пълнена агнешка плешка по нашенски
Пълнена агнешка плешка по нашенски
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Обезкостете агнешкото месо и го смелете.

2

Накиснете хляба в прясното мляко.

3

Сварете морковите и целината в малко вода.

4

Нарежете ги на ивички, шунката - на кубчета, лука и магданоза - на ситно.

5

Смесете всичко добре и посолете.

6

Разрежете плешката с остър нож откъм ребрата, така че да се образува кухина за плънката.

7

Разстелете от едната страна по дължината на отвора половината от плънката.

8

Наредете резени от твърдо сварените яйца и ги покрийте с останалата плънка.

9

Зашийте отвора или го забодете с метални шишчета.

10

Осолете отвън плешката и я сложете във фурната в намазана с олио тава.

11

Отвреме навреме я обръщайте и я поливайте с отделения при печенето сок.

12

Ако е необходимо, долейте вода.

13

При поднасянето залейте порциите със сос, приготвен от: сока при печенето, брашното, бульона и виното.

Подобни рецепти
Любопитно