Паунд кейк с праскови
Паунд кейк с праскови
Източник: Youtube
време
90 мин.
порции
продукти
1 ч.ч. масло
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 пак. ванилия
Начин на приготвяне
лесна
1

Включете фурната на 165 С. Пригответе си намаслена форма за кекс. Поръсете я с кафявата захар. 

2

В купа смесете размекнатото масло със захарта. Разбийте ги с миксер до кремообразна смес. Добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко разбивайте сместа. Добавете и ванилията. 

3

Прасковите почистете и нарежете на малки парченца. Към тях добавете 1/4 ч.ч. брашно и разъркайте. 

4

За сухите съставки - пресейте в купа останалото брашно, бакпулвера и солта. 

5

Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте внимателно. Към цялата смес добавете и прасковите. Разбъркайте добре. 

6

Изсипете сместа във формата за кекс и печете около 60-70 минути. С клечка проверете дали кексът е готов. Когато извадите от фурната, изчакайте 10-тина минути да се охлади. 

Подобни рецепти
Любопитно