Патица с пресен лук
Патица с пресен лук
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Почистете лука, подрежете перата му, така че да останат 15 см от тях, измийте го и го подсушете. Сгорещете маслото и запържете лука, поръсете го със захарта и разбъркайте внимателно.

2

Добавете 2 с.л. соев сос, подправете със сол и оставете лука да изстине. Посолете патицата отвън и отвътре и я напълнете с лука. Завържете краката й.

3

Намажете птицата с мазнината, в която се е пържил лукът, сложете я по гръб в тава и добавете дреболиите.

4

Печете я 2 часа във фурна при температура 200 С. Сипете чаша топла вода в тавата 15 минути след началото на печенето. Смесете останалия соев сос, шерито и настъргания джинджифил.

5

След час и половина залейте патицата с този сос и я допечете.

6

Сложете патицата в затоплено блюдо за сервиране и я запазете на топло. Сипете в тавата чаша гореща вода, кипнете соса, прецедете го и оберете мазнината.

7

Сгъстете го със сметаната, подправете го със сол и черен пипер и още малко соев сос и шери на вкус. Обелете парчети джинджифилов корен, нарежете го на ситно и го добавете към соса.

8

Сервирайте патицата с ориз и гъби.

9

Още чудесни рецепти ви очакват в "Кулинарна енциклопедия" на ИК Хермес

Подобни рецепти
Любопитно