Пататник (Русиана)
Пататник (Русиана)
Източник: Rusiana Mihaylova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина, докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. 

2

След като се охладят, се намачкват, но не на пюре. 

3

Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите и магданозът.

4

Всичката смес се разбърква много добре. 

5

Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на пататника, се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. 

6

След като се изпече, се намазва с масло и се поднася.

Подобни рецепти
Любопитно