Охлюви на фурна
Охлюви на фурна
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

'Наберете' охлювите и ги сложете в тенджера да престоят два дни, като не затваряте плътно капака, за да могат да дишат

2

След като ги извадите от 'затвора', измийте ги обилно и ги пуснете във вряща подсолена и подправена с чубрица вода

3

След час охлювите са готови - но все още не стават за ядене

4

Предстои операция за сръчни и въоръжени с търпение ръце

5

С остър нож или вилица изтърбушете черупките, като късате там, където завършва бялото месо

6

Доизмийте празните черупки

7

Във всяка една сложете малко масло, месестата част на охлювите

8

Добавете още малко масло, обаче предварително разбито на пяна с фино счукания чесън, ситно нарязания магданоз и лук, и сол на вкус

9

Сега вече може да напълните така приготвената смес в 'къщичките' на охлювите и да ги наредите в тавичка

10

Залейте дъното й с малко вода и я пъхнете в предварително загрята фурна и след десетина минути извадете.

Подобни рецепти
Любопитно