Орехова торта (Марианна)
Орехова торта (Марианна)
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: десерт
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

За блата: В купа разбийте яйцата и захарта до побеляване. Постепенно прибавете 5 с.л. брашно и разбърквайте до сгъстяване на сместа. Прибавят се и 300 г смлени орехови ядки. Излейте сместа във форма, покрита с хартия за печете. Печете около 30-40 мин на 170 С. Извадете от фурната и изчакайте да се охлади напълно. Разрежете блата на две части и напоете добре с ликьор или ром.  

2

За крема: Кипнете 500 мл мляко. Добавете пудрата захар. Отделно разбийте 2-3 с.л. брашно с останалото мляко и при непрекъснато разбиване добавете към горещото мляко. Овкусете с ванилия и бъркайте до сгъстяване на сместа.

3

След като кремът се охлади напълно, се смесва и разбива внимателно с предварително разбитото на пяна меко, охладено масло. 

4

Намажете блатовете с охладения крем.

5

Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и се покрива с кокосови стърготини. Поръсете със смлени орехови ядки. По желание полейте с малко горещ карамел. 

6

Поставете тортата за няколко часа в хладилник. Да ви е сладко :)

Подобни рецепти
Любопитно