Омлет с червен лук
Омлет с червен лук
Източник: Youtube
време
15 мин.
порции
продукти
7 бр. яйца
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
лесна
1

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва в половината зехтин. Покрива се с капак и се готви 5 минути. 

2

През това време яйцата се разбиват със солта и пипера в отделна купа. 

3

Когато лукът омекне, се добавя още малко зехтин в тигана и когато зехтинът загрее, се прибавят яйцата. 

4

Бъркат се през цялото време, за да се сготвят по-бързо, но внимателно, за да не заприличат на бъркани яйца. После омлетът се обръща с помощта на чиния, за да се запече и от другата страна. След като се обърне, се полива с още малко зехтин. 

5

Сервира се с пресен магданоз и резени червен лук за декорация. 

Подобни рецепти
Любопитно