Панакота с ягодов сос
Панакота с ягодов сос
Източник: Сия Рибагина
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В тенджерка се сипват сметаната, прясното мляко, ванилията и 150 г от захарта. Поставят се на котлона при умерена температура, като се разбърква до пълното разтваряне на захарта и се внимава да не кипне сместа.

2

Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 15 мин.

3

Когато захарта е напълно разтворена в млечната смес, тенджерката се маха от котлона и в нея се добавя желатинът, разбърква се до разтварянето му. Оставя се да се охлади леко, след което се сипва равномерно в чашки или купички. Прибира се в хладилник за няколко часа да стегне кремът.

4

През това време се приготвя ягодов сос. Ягодите се почистват и нарязват на парчета и се посипват с останалата захар.

5

Тиган се поставя на котлона да загрява и в него се добавят ягодите и лимоновият сок, разбърква се и се готвят до получаване на средно-гъст сос, маха се от котлона и се оставя да се охлади.

6

Преди сервиране, към готовата панакота, се добавя от ягодовия сос и стръкче мента.

Подобни рецепти
Любопитно