Огретен с царевица по мексикански
Огретен с царевица по мексикански
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Обелете лука и чесъна, нарежете ги на ситно и ги запържете в олиото.

2

Добавете каймата и я запържете, разтрошавайки големи бучки, после я подправете със солта, черния пипер, бахара и канелата.

3

Сипете каймата в намаслен съд и я заравнете.

4

Отцедете царевицата и я разпределете върху каймата.

5

Нарежете салама на колелца, а после на ивици, и ги наредете върху царевицата.

6

Бланширайте доматите, охладете ги със студена вода и ги обелете.

7

Нарежете ги на тънки резенчета и ги наредете върху салама. После поръсете с черен пипер и риган.

8

Настържете сиренето гауда, смесете го с галетата и поръсете доматите с тази смес.

9

Сложете тук-там бучици масло и печете 30-35 минути във фурна при температура 200 градуса.

Подобни рецепти
Любопитно