Пай с кайма
Пай с кайма
Източник: Ирина Андреева
Тип ястие: основно
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

*Рецептата е участник в надпреварата "Рецепти с кайма и кълцано месо".

2

Разтопете и охладете маслото. Разбийте го с яйцето до еднородна смес. Прибавете 3 с.л. вода, брашното, солта и замесете тесто. Завийте го с кухненско фолио и оставете в хладилник за около 30 мин.

3

В купа размийте каймата с 1 ч.ч вода и 1 с.л. олио. Загрейте останлото олио в тиган и изсипете там каймата. Пържете, като разбърквате често, докато стане на трохи. 

4

Нарежете лука и две чушки (червена и зелена) на ситно. Прибавете ги към каймата, за да се запържат. Подправете с червен и черен пипер. 

5

Разточете тестото с диаметър по-голям от тази, в която ще печете пая. Притиснете към стените и с помощта на точилка отстранете излишните краища. 

6

Разпределете каймата равномерно и покрийте с настъргания предварително кашкавал. Върху него подредете кръгчета домати и другата зелена чушка, нарязана на колелца. Поръсете с чубрица и печете в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.

Подобни рецепти
Любопитно