Нова порция хитрости в кухнята
от Kulinar.bg | 20 април 2015
За максимални резултати

Готови сме с поредната порция полезни съвети, които е добре да знаем, да сме още по-добри и да използваме оптимално продуктите.

 

Колкото и да се опитваме да сме пестеливи, все нещо се разваля, все нещо се налага да хвърлим.

 

А това далеч не е целта на всяка домакиня. Именно за това ще ви покажем някои хитри начини за използване на продукти по най-оптимален начин.

 

Кашкавал

 

Ако купувате от този, който вече е оразмерен и опакован, тогава знаете, че парчето е почти вакуумирано. Какво правим ние – обелваме опаковката и тогава режем. Недейте – първо решете колко от общото количество ви трябва, след това го отрежете, така както си е в опаковката. Извадете кашкавала, който ще ползвате и с найлона от него запушете отвора, където сте рязали. По този начин оставащото парче кашкавал ще се съхрани много по-добре.

 

Пресни билки

 

Ползвате ги в готвенето, чудесно. Но те така бързо повяхват, че не успяваме винаги да ги употребим докрай. Затова можем да си направим ароматизирани кубчета зехтин с пресни билки. Просто ги накъсайте във форма за лед, налейте зехтин и замразете. Така можете да ги ползвате за готвене или аранжиране на различни ястия.

 

Бутилка-точилка

 

Ако ви се случи да готвите на полеви условия, образно казано, тогава имайте предвид, че можете да използвате празна стъклена бутилка вместо точилка.

 

Пица от вчера


 

Да, не е толкова вкусна, колкото беше вчера. Обикновено я притопляме в микровълнова фурна, но опитайте да го направите на котлона, в тиган. Ще видите, че има разлика – ароматите й се усещат много по-силно.

 

Топъл шоколад

 

Всеки знае колко е дразнещо, когато се опитваме да оберем останалия шоколад по бурканчето с течен шоколад. Не се опитвайте да го гребете с лъжичка, винаги ще остава. Сипете топло мляко в бурканчето и разбъркайте. Ето ви ней-вкусният и определено най-лесният топъл шоколад.

 

Броколи и целина

 

Те се съхраняват най-добре, когато ги увием стегнато във фолио и ги пъхнем в хладилника до момента на употребата им.

 

Всяка домакиня трябва да знае тези хитрости, за да се чувства удовлетворена от факта, че нищо няма да се хвърли :)

 

А ето и още няколко нагледни хитринки, които да използвате в кухнята:

 

Рецепта за хляб с кашкавал

 

най-лесното рязане на чери домати

 

сладоледен сандвич за секунди

Рецепти