Никога не правете тези глупави грешки в кухнята
от Kulinar.bg | 17 август 2015
Които обаче могат и да са опасни

Има някои неща, които правим несъзнателно, докато сме в кухнята, но част от тях не само могат да ни развалят настроението, но и да застрашат добруването ни.

 

Прочетете, кои са най-често срещаните грешки в кухнята, бъдете честни със себе си и си признайте, вие допускате ли ги?

 

Е, хайде сега да си обещаем тържествено, че ще се опитаме да не ги правим, за да сме доволни от времето си в кухнята, а и от резултатите, постигнати в нея.

 

Когато ножът тръгне да пада от масата, вие посягате ли да го хванете? Ами недейте, може сериозно да се порежете.

 

Слагайте допълнително брашно или нишесте в студена вода, разбивайки го, и след това го наливайте в топлата течност. Така няма да се получат бучки, които няма да можете да разбиете до края.

 

Мокрите ръкохватки провеждат топлината от нагорещен съд много по-бързо и лесно. Затова никога не хващайте топло с мокри ръкавици.

 

 30654

 Pinterest

 

Ако сте рязали люти чушки или лук, измийте ръцете си много добре, тъй като ще забравите за миг и ще пипнете някоя чувствителна част от лицето си, а това води до продължително люти последствия :

 

Не остъргвайте острието на ножа в дъската, използвайте обратната му страна, за да изсипете храната от дъската в съда. Така ненужно го затъпявате.

 

Никога не трябва да се слага вода в горещо олио. Повечето от нас, които са правили тази грешка, знаят какви "фейерверки” се получават.

 

Ако сте свикнали да режете стекове, или месо като цяло, веднага след печене, отвикнете. Това пречи на соковете да се запазят и разваля вкуса.

 

32084

 youtube.com

 

И нещо важноако се случи във фурната да пламне огън, никога не правете грешката да отворите вратата на фурната. Това само ще усили пламъка. Изключете фурната и ако пламъците не намаляват, най-добре се обадете на пожарната. И това съвсем сериозно, не си правете експерименти. 

Рецепти