Не изхвърляйте козунаците и яйцата, останали от Великден!
от Kulinar.bg | 14 април 2015
Няколко интересни кулинарни предложения

Несъмнено са ви останали козунаци, които отдавна не са толкова меки и никой вкъщи не иска да хапне и поне десетина яйца, които ви се иска да превърнете във вкусно предястие, с което да изкушите близките.

 

Жените от най-четения лайфстайл сайт предоставят няколко интересни кулинарни предложения, за тези от вас, за които хвърлянето на храна, макар и вече не толкова прясна, не е вариант. Нищо чудно да започнете да ги приготвяте не само след Великден.

 

Яйчен пастет - това е най-разнообразната възможност. Можете да добавите или премахнете продукт по ваше усмотрение и да получите резултат, съобразен със собствените ви вкусове. Ето няколко предложения:

Пастет от яйца

2 глави кромид лук
4 твърдо сварени яйца
50 гр. смлени орехови ядки
2 с.л. олио
1-2 с.л. гореща вода
сол
смлян черен пипер

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Изпържва се до златисто в сгорещена мазнина. Прехвърля се в блендер. Прибавят се нарязаните яйца, ореховите ядки и 1 с.л. гореща вода. Всичко се смила до еднородно пюре (ако е сухо, се добавя още 1 с.л. вода). Подправя се със сол и черен пипер, след което се охлажда в хладилник поне 1 час.

 

Останалите кулинарни изкушения можете да прочетете тук.

Рецепти