Колкото и да обичаме да готвим и да печем сладкиши, това не значи, че искаме да прекарваме повечето си време в кухнята.
Затова трябва да сме наясно от кои свои действия можем да спестим време, за да го използваме отново за нас и любимите ни хора, но в малко по-различна посока :)
Това, което трябва да направим на първо място, е да планираме действията си. Планирайте седмичното меню още в понеделник. Така ще знаете точно какви продукти са ви необходими, за да не се чудите в магазина откъде да започнете.
Това спестява много повече време, вместо да разглеждате безцелно продуктите в хладилника, чудейки се какво точно да сготвите, а вдъхновението така и да не идва...
Направете по-голяма партида
Например от сос Болонезе. Него можете да използвате и за други ястия. Добавете малко зрял фасул, чили чушки и направете такос. Ако приготвите лазаня, можете да замразите отделни порции, които ще ви спасят в ситуация на спешна вечеря :) Не забравяйте да сложите етикети с датите на приготвяне.
Намерете си помощник
Вашата половинка, колкото и да е скарана с готвенето, все може да реже с нож, нали. Значи няма извинение да не нареже салатата. Ако пък имате един-два броя малки непослушковци, то веднага можете да им измислите някаква работа в кухнята (като изберете такава, която е безопасна за тях, разбира се).
Използвайте микровълнова
Тя наистина ни спасява в много от случаите, в които нямаме никакво време. Стига да не сте ревностен противник на употребата й, можете да си позволите от време на време да сготвите нещо в нея.
Накисвайте бобовите храни
Знаейки какво ще готвим утре (тъй като в началото на седмицата си направихме списък с менюто), то накиснете бобовите растения от вечерта, което ще намали времето за готвене значително.
Това са само няколко начина за спестяване на време в кухнята. Вие имате ли някои хитрости, които искате да споделите с Кulinar.bg?