Наполовина по-малко време в кухнята
от Kulinar.bg | 29 септември 2014
Възможно е!

Колкото и да обичаме да готвим и да печем сладкиши, това не значи, че искаме да прекарваме повечето си време в кухнята.

 

Затова трябва да сме наясно от кои свои действия можем да спестим време, за да го използваме отново за нас и любимите ни хора, но в малко по-различна посока :)

 

Това, което трябва да направим на първо място, е да планираме действията си. Планирайте седмичното меню още в понеделник. Така ще знаете точно какви продукти са ви необходими, за да не се чудите в магазина откъде да започнете.

 

Това спестява много повече време, вместо да разглеждате безцелно продуктите в хладилника, чудейки се какво точно да сготвите, а вдъхновението така и да не идва...

 

Направете по-голяма партида

 

Например от сос Болонезе. Него можете да използвате и за други ястия. Добавете малко зрял фасул, чили чушки и направете такос. Ако приготвите лазаня, можете да замразите отделни порции, които ще ви спасят в ситуация на спешна вечеря :) Не забравяйте да сложите етикети с датите на приготвяне.

 

Намерете си помощник

 

Вашата половинка, колкото и да е скарана с готвенето, все може да реже с нож, нали. Значи няма извинение да не нареже салатата. Ако пък имате един-два броя малки непослушковци, то веднага можете да им измислите някаква работа в кухнята (като изберете такава, която е безопасна за тях, разбира се).

 

Използвайте микровълнова


 

Тя наистина ни спасява в много от случаите, в които нямаме никакво време. Стига да не сте ревностен противник на употребата й, можете да си позволите от време на време да сготвите нещо в нея.

 

Накисвайте бобовите храни 

 

Знаейки какво ще готвим утре (тъй като в началото на седмицата си направихме списък с менюто), то накиснете бобовите растения от вечерта, което ще намали времето за готвене значително.

 

Това са само няколко начина за спестяване на време в кухнята. Вие имате ли някои хитрости, които искате да споделите с Кulinar.bg?

 

 

 

Рецепти