Най-вкусният сладкиш с ябълки
от Мартина Николова | 26 октомври 2015
Който горещо препоръчваме да си направите

Това е сладкишът, който всеки трябва да опита! Вече няколко пъти сме го вкусвали на и определено си заслужава.

 

Ако харесвате вкуса от комбинацията на ябълки, сладко, ядки кашу и крем, грижливо обгърнати от маслена кора, то няма как да останете безучастни.

 

Може да ви се стори, че е леко сложен за изпълнение, но въобще не е така. Прочетете последователно начина на приготвяне и го обмислете добре. Трябва да си направите маслена кора, която служи за основа. След това да сложите издълбаните ябълки и да ги залеете с крема.

 

Няма нищо сложно, не се стряскайте. Вкусът е толкова уникален, че ще съжалявате доста, ако не го опитате, гарантираме.

 

Ето и точните продукти:

за тестото:

140 г масло

100 захар

1 яйце

цитрусова есенция

ванилова есенция

250 г брашно

 

за крема:


използвайте ето тази базова рецепта за крем за торти ( по желание може да сложите и още есенции)

 

10 ябълки (броят им зависи от големината им и тази на формата)

сладко от кайсии

ядки кашу

 

 

34801

 

34797

 снимки: М.Николова

 

Започнете с направата на тестото: разбийте яйцето със захарта и добавете останалите продукти. Направете тесто. Оставете го в хладилника, завито във фолио, за да не изсъхне.

 

През това време направете крема по рецептата, която дадохме в продуктите. Оставете да се охлади и през това време подгответе маслената основа на сладкиша с ябълки.

 

Вземете 2/3 от тестото и го разточете с големината на формата (за торта с отделящи се дъно и страни). От останалото тесто разточете ленти, които да "залепите” по страните на формата, така че да се получи висок борд. 

 

Издълбайте ябълките. Удобно е, ако имате уред за тази цел, тъй като с негова помощ целостта им не се нарушава. Подредете ги във формата, сложете в отворите на ябълките от сладкото и залейте с крема. Поръсете с ядки кашу.

 

Готови сте за печене – за около 45 минути на 180С. Следете от време на време, ако се налага да завиете с алуминиево фолио.

 

Още един път – препоръчваме горещо този сладкиш.

Рецепти