Невероятно вкусни карамелизирани ябълки (Видео)
от Камелия Маринова | 08 февруари 2014
Само за 15 минути!

Чудите се с какво този път да изненадате семейството си през уикенда?

 

Не се чудете повече, а вижте нашето неустоимо предложение за карамелизирани ябълки, от които всички ще останат очаровани. Освен че се приготвят бързо и лесно, те имат и невероятен карамелен вкус, комбиниран с приятната кисела нотка на ябълките.

 

А ето и как да си ги приготвите.

 

Измийте и подсушете ябълките. Забийте в средата им дървени шишове, за да се получат дръжки.

 

Потопете всяка една ябълка във вряща вода за няколко секунди и подсушете.

 

Намазнете добре с масло хартия за печене. Така ще предпазите карамела от залепване.

 

За карамела: Сложете в тенджера 1 ч.ч. кафява захар, 1 ч.ч. царевичен сироп (може да го замените с кленов сироп или мед), 125 г. масло и 1 малка кутия подсладено кондензирано мляко.

 

Бъркайте, докато сместа се разтопи. Намалете котлона на ниска температура. Изчакайте да заври и оставете да се сгъсти добре. Карамелът трябва да се разбърква непрестанно.

 

Когато е готово, оставете настрана. След това добавете 1 с.л. течна ванилия.

 

Натопете хубаво всяка ябълка в карамелената смес, след което ги оваляйте в натрошени фъстъци, орехи, бадеми или каквито ядки харесвате.

 

 Поставете върху намазнената хартия, за да се охладят.

 

И последната стъпка - хапнете с удоволствие карамелените ябълки в компанията на цялото семейство :)

 

Вижте точната рецепта нагледно във видеото:

 

 

Рецепти