Мясная солянка
Мясная солянка
Източник: Марианна Калинкова
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Месото се сварява в тенджера под налягане заедно с корена магданоз, дафиновия лист и морковите.

2

Месото се изважда и обезкостява. Телешкото се накълцва на дребно.

3

Премахват се дафиновия лист и корена магданоз.

4

В същия бульон се сварява ситно нарязаното пушеното месо или шунка. Връща се обезкостеното пилешко месо и парчета телешко. 

5

Подправя се на вкус.

6

Дребно нарязаният лук и брашното се изпържват с кравето масло, разреждат се с бульон и се изливат в тенджерата със солянката.

7

След това се добавят ситно нарязаните кисели краставички, маслини и сварените моркови. Оставя се да кипне и се вари на тих огън 10-15 минути.

8

Сервирайте солянката топла с резенчета лимон, ситно нарязан магданоз и сметана по желание.

9

Приятен апетит :)

Подобни рецепти
Любопитно